Het geplande optreden van Def Dames Dope op Herentals Fietst-Feest was sinds het voorbije weekend een doorn in het oog van meerderheidspartij Sp.a. Verschillende Sp.a-kandidaten blogden, twitterden en facebookten over wat ze noemden 'stemmenronselarij'.

We lazen de blog van sp.a-kandidate Liese Bergen, een blog van maandag 23 juli.

Liese Bergen: "Tot voor kort was het windstil in het Herentalse politieke leven. Op een poll en wat getwitter na, bereidde iedereen zich achter de schermen voor op wat zal komen. Foldertjes werden gelay-out, advertenties besproken, borden bijeen gezocht. Iedereen klaar voor de strijd in september.

 Althans, dat dacht ik. Wat blijkt: een oeroude Herentalse politieke familie plant haar eerste 'stemmenronselarij' op Herentals Fietst/Feest. Met andere woorden, ze gaat campagne voeren op dit evenement. En daarmee ben ik het niet eens." 
Liese Bergen besluit haar blog met: "Zo, Liese Bergen, en wat ga jij dan doen? Ga jij niet politiek correct aanwezig zijn? Wel, ik wil dit evenement niet missen, maar in plaats van folders uit te delen voor mezelf, steek ik liever een handje toe. Dus, als je mij wilt tegenkomen, dan zul je 's avonds en 's nachts naar een bonnekensstand moeten komen. En wees er maar zeker van, we praten niet over politiek...".

Wordt vervolgd...